Utviklingen i dag er klar, mange av oss begynner å dykke i utlandet. Vi på Jæren Dykkersenter er klare til å hjelpe deg. Ønsker du å lære å dykke, men ønsker ikke å fullføre hele kurset her hjemme? Har du tatt kurset i utlandet og ønsker å dykke her hjemme? Les på denne siden, her er mange valg og løsninger for deg.

Vi på Jæren Dykkersenter anbefaler deg å fullføre kurset her oss før du reiser på ferien din, så slipper du og bruke dyrebare feriedager på kurs. Har du sertifikatet før du reiser, er det bare å dykke og kose seg når du kommer til ditt feriested. «Ta kurset før du drar

Vurderer du å ta dykkerkurs i utlandet?

dykkerkurs i utlandetMange ønsker å lære å dykke, men ikke alle ønsker å gjøre det her hjemme.

Du må være innstilt på at du må bruke flere dager av ferien din til å sitte på skolebenken.

Husk før du reiser:

 • Ta en legesjekk. Skjema her
 • Kjøp teorikurset og utstyr. Vårt teorikurs er digitalt. Du studerer når og hvor du vil.
 • Tenk over hvor mange dager av ferien din du vil tilbringe på kurs. Vi har løsninger for deg som vurderer å ta kurs eller deler av kurset i utlandet.

Husk, ta kontakt med oss om det er noe du lurer på!

Løsning 1: Ta hele kurset i utlandet.

Dykkekurs sydenDette er en løsning hvor du benytter veldig mange dager av ferien din på kurs. Du vil da måtte sette av tid til både teori og praksis i ferien din. Og det er ikke sikkert du får teoriundervisning på norsk.

Om du velger denne løsningen anbefaler vi at du allikevel kjøper norsk undervisningsmateriell og fullfører teorien på e-Learning før du drar:

 • Ta teorien nå på e-Learning. Etter kjøp får du tilsendt en nedlastingslink til kursmateriellet. Så fullfører du hele teorien før du drar. Husk å ta med sluttrapporten som du får tilsendt etter fullført eksamen.
 • Vi anbefaler at du har med deg ditt eget ABC- utstyr, tilpasset deg. Maske, snorkel, svømmeføtter og hansker. Kostnad fra ca 2000,- og opp (mange valg).
 • Ta også med godkjent legesjekk.

Send oss en mail, så avtaler vi når kan du begynne!

Løsning 2: Ta teorien ferdig hjemme før du drar.

Ta teorien på e-Learning før du drar. Velger du e-Learning tar du all teori og eksamen på nettet. Du sparer normalt da to dager av ferien din, og slipper bruke to dager i klasserommet. Da trenger du normalt å bruke ca. 3 dager av ferien din til kurs (1 dag basseng og 4 sjødykk).

Velger du denne løsningen og kjøper teorikurset av oss før du drar, så du er sikret undervisningen på norsk, og du slipper å bruke verdifulle feriedager på teoriundervisning.

I tillegg anbefaler vi at du kjøper abc-utstyr (dykkermaske, snorkel, svømmeføtter og hansker). Vi gir deg råd og veiledning til å finne det riktige utstyret for deg. Da er du sikker på at du har det du trenger når kurset begynner.

 • Ta teorien nå på e-Learning. Etter kjøp får du tilsendt en nedlastingslink til kursmateriellet. Så fullfører du hele teorien før du drar. Etter gjennomført teori og eksamen får du tilsendt en sluttrapport. Husk å ta med sluttrapporten når du reiser.
 • Vi anbefaler også at du har med deg ditt eget ABC- utstyr, tilpasset deg. Maske, snorkel, svømmeføtter og hansker. Kostnad fra ca 2000,- og oppover (mange valg).
 • Ta også med godkjent legesjekk.

Send oss en mail, så avtaler vi når kan du begynne!

Løsning 3: Teorien og bassengtrening her hjemme før du drar.

Dykkekurs utlandet Jæren dykkersenterTa teorien på kurset før du drar, via e-Learning. Da tar du all teori og eksamen på «touch» på pc eller nettbrett. I tillegg gjør du ferdig all bassengtrening før du drar. Du sparer da normalt tre dager av ferien din, og du trenger da normalt bare å bruke ca. 2 dager av ferien din til kurs (4 dykk i sjø).

 • Når du har fullført teorien via vår  E-Learning trenger du bare ta med utskrift av at du har fullførte teoridelen online. Dette får du etter fullført e-Leaning. Du må fullføre teori og eksamen før du kan dykke i basseng. I tillegg må du ta en kort Quis-test hos oss før du deltar på bassengtrening.
 • Du må også ha godkjent legesjekk før du kan delta på bassengtrening. Alle leger kan utføre legesjekken, men du må ha med skjema. Skjema finner du her. Husk å ta med både skjema for legesjekk og utskrift av bestått teori når du reiser.
 • Du trenger også ABC-utstyr (maske, snorkel, svømmeføtter og hansker), tilpasset deg. Kostnad fra ca 2000,- og oppover (mange valg)
 • I tillegg kommer leie av utstyr (1050) (ventil, vest, våtdrakt og flaske) i basseng. Kostnad for bassengundervisningen 1500,-

Send oss en mail, så avtaler vi når kan du begynne!

Jeg er feriedykker, hva trenger jeg av eget utstyr?

Dykking utlandet Jæren DykkersenterHalvparten av dykkerne i Norge er det vi kan kaller en feriedykker. Dvs. at du kun dykker på ferie i varmere strøk.

Som feriedykker glemmer mann ofte hvor viktig det er med eget tilpasset utstyr. Hos oss vil du få god veiledning slik at du kan gjøre gode utstyrsvalg.

For deg som bare dykker i varmere strøk, finnes det eget lettvekstsutstyr som er enkelt å ta med seg i kofferten. Det er alltid kjekkere å dykke i eget utstyr. Utstyr du kjenner, og som er tilpasset dine ønsker og behov.

Her er en oversikt over hva du trenger av utstyr;

 • Dykkermaske
 • Snorkel
 • Svømmeføtter
 • Hansker
 • Dykkercomputer
 • Jakkevest
 • Ventilsett
 • Våtdrakt
 • UV/Kamera er også kjekt for ferieminner under vann!

Husk, vi er her for å hjelpe deg! Vi veileder deg til dine valg, basert på dine behov og ønsker.

Ta kontakt med oss for en uforpliktene gjennomgang av det du trenger av eget utstyr. Og husk, det trenger ikke å være dyrt.